Մասնակիցներ՝ սեբաստացի ճամփորդներ
Ժամանակահատվածը` մայիսի 9֊11
Նպատակը՝ ճանաչել ուտելի և օգտակար կանաչիները, կիրառել առօրյայում, քանի որ գարնան այս շրջանում վիտամինների մեծ աղբյուր են հանդիսանում հենց կանաչիները
Ընթացքը՝ ճամփորդության ընթացքում շրջապատող տարածքից Արուճից ու Հարթագյուղից, հավաքել ուտելի կանաչիներ` եղինջ, ավելուկ, որը դպրոցում կօգտագործեն տեխնոլոգիայի խոհարարական խմբի սովորողները։
Արդունքը՝ կանաչիների մասին գիտելիքների փոխանցում, ճանաչում, դրանց նշանակության մասին մարդու օրգանիզմի համար տվյալների ուսումնասիրում։
Տեսաֆիլմում երջում է կատարած աշխատանքի մի փոքի մասը.